Το ΚΕΣΥΠ

Επικοινωνία 

email: kesyp@dide.fth.sch.gr

Νέοι τηλεφωνικοί αριθμοί από 3/9/2018: 

Καλοδήμος  Δημήτρης
22313-52831

Κατσίγιαννη Ευγενία
22313-52832

Το ΚΕΣΥΠ Λαμίας μεταφέρθηκε στον 3ο όροφο της ΔΔΕ Φθιώτιδας, Κύπρου 85, Λαμία.

Ωράριο Λειτουργίας ΚΕΣΥΠ Λαμίας:

Δευτέρα                 08:00 – 15:30

Τρίτη                      08:00 – 15:00

Τετάρτη                 08:00 – 15:30

Πέμπτη                  08:00 – 15:30

Παρασκευή           08:00 – 15:00

η προκήρυξη Υπευθύνων ΚΕΣΥΠ 2012

η απόφαση ορισμού 2012

Αρμοδιότητες

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Λαμίας παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και προσανατολισμού σε καθημερινή βάση σε μαθητές/μαθήτριες, γονείς και νέους/νέες έως 25 ετών στους χώρους του και μετά από προσυνεννόηση.
Υποστηρίζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας στα σχολεία του νομού Φθιώτιδας και εκπονεί ενημερωτικό υλικό για τους μαθητές και τους καθηγητές (ενημερωτικά φυλλάδια, βιβλιογραφία, παρουσιάσεις ).
Ενημερώνει μαθητές/μαθήτριες αλλά και καθηγητές σε θέματα που αφορούν στις μεταβολές στο σύστημα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.λπ.). Για το σκοπό αυτό οι υπεύθυνοι πραγματοποιούν επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους και διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με αυτά.
Διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες για τους καθηγητές που εφαρμόζουν το ΣΕΠ στη Γ? τάξη του Γυμνασίου (εκπόνηση ενημερωτικού υλικού και κατάλληλων παρουσιάσεων).
Βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας (δήμους, νομαρχίες, επιμελητήρια, μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικούς με τον επαγγελματικό προσανατολισμό φορείς κ.ά.) καθώς και με τα γραφεία διασύνδεσης ή τα σχετικά τμήματα στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.
Υλοποιεί και εφαρμόζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής ευθύνης του ΚΕ.ΣΥ.Π. στα πλαίσια δράσεων (διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων για τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων, συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, παραγωγή έντυπου υλικού, διοργάνωση ημερίδων παρουσίασης κ.ά.).

Αφήστε μια απάντηση