ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΥΡΕΣ 2020

Για μια ακόμη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τις «Ανοιχτές Θύρες», ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών Λυκείων & Γυμνασίων, με σκοπό  την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές στα Τμήματά του. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση (α) στην προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, (β) στη διαφήμιση των ερευνητικών προσπαθειών του ΠΘ, και (γ) στη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων ελκυστικών διαλέξεων ως προς τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Ο χρόνος διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης είναι από τη Δευτέρα 09/03/20 έως την Παρασκευή 13/03/20, για όλες τις Σχολές, σε όλες τις πόλεις έδρες του Π.Θ. Το πρόγραμμα κάθε Τμήματος (χώροι και ωρολόγιο πρόγραμμα επίσκεψης, περιεχόμενο παρουσιάσεων – επιδείξεων κ.λ.π) διαμορφώνεται από ομάδα εργασίας η οποία συντονίζεται από τον υπεύθυνο εξωστρέφειας του Τμήματος. Τον κεντρικό συντονισμό για όλες τις σχολές έχει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.

 Η πληροφορία για τη διοργάνωση των «Ανοιχτών Θυρών» εμφανίζεται στην νέα ιστοσελίδα του ιδρύματος (https://www.uth.gr/news/diorganosi-anoihton-thyron-2020-gia-toys-mathites-gymnasion-kai-lykeion-0903-13032020) όπου παρατίθενται τα προγράμματα υποδοχής μαθητών (ημερολόγια και ωρολόγια) των Ακαδημαϊκών Τμημάτων που συμμετέχουν στη διοργάνωση καθώς και σαφείς οδηγίες για τον τρόπο της δήλωσης συμμετοχής των σχολείων με όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες. Επίσης η ανάρτηση εμφανίζεται και στο Fb του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://www.facebook.com/uth.gr/ ).

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων θα αρχίσουν από Τετάρτη 12/02/2020 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28/02/2020. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (υψηλότερη προτεραιότητα έχουν οι τάξεις της Γ’ και Β’ Λυκείου και στη συνέχεια τα σχολεία που δήλωσαν νωρίτερα). Η επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα σχολεία γίνεται διαμέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο e-mail του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών & Δημοσίων Σχέσεων (pr@uth.gr).

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares