ΕΚΔΗΜΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΩΥΣΟΓΛΟΥ

Στις 26 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη, εκοιμήθη ο Κωνσταντίνος Μωυσόγλου, κλ. ΠΕ04, εν ενεργεία εκπαιδευτικός του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, μετά από πολύμηνη νοσηλεία.
Ο εκλιπών, με οικογενειακή καταγωγή από τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, είχε γεννηθεί το 1957 στην πόλη του Βόλου. Ήταν γιος του διδασκάλου Οδυσσέα Μωυσόγλου, ο οποίος είχε διατελέσει και μέλος της Σχολικής Εφορείας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Βόλου. Ο συνάδελφός μας είχε υπηρετήσει σε πολλά Εκκλησιαστικά Σχολεία ανά την Ελλάδα (Πάτμος, Καρδίτσα, Κατερίνη, Φλώρινα, Πάτρα, Λαμία), διάγοντας μονήρη βίο. Από τα μαθητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα, λαμβάνοντας μάλιστα αργυρό μετάλλιο με το Ναυτικό Όμιλο Βόλου, από τα δε φοιτητικά του χρόνια επεδίδετο με μεγάλη επιτυχία στο σκάκι, φθάνοντας να συμμετάσχει σε επίσημους αγώνες στο εξωτερικό. Μάλιστα, στο Σχολείο μας δίδασκε σκάκι σε μαθητές, αγοράζοντας εξ ιδίων όλα τα απαραίτητα υλικά (σκάκι, βιβλία κλπ). Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, η οποία τον οδήγησε, επί δεκαοκτάμηνο, σε νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα αποκατάστασης της Αθήνας και της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπου και κατέληξε.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών, ενημερωθείς σχετικά από τον Διευθυντή μας κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του τόσο προς το Σχολείο όσο και προς τους οικείους του εκλιπόντος Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας εκφράζει με τη σειρά του από
καρδιάς συλλυπητήρια στους οικείους του και δηλώνει ότι θα τελέσει μνημόσυνο εις μνήμην του, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.
Σύσσωμη η σχολική μας κοινότητα εύχεται όπως οι ποικιλότροπες δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής του αποτελέσουν διαβατήριο για την κατάταξή του ἐν τόπῳ ἀναψύξεως, ἔνθα ἀπέδρα ὀδύνη, λύπη καὶ στεναγμός!
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και του συμπατριώτη του Οσίου Θεοδώρου του Στουδίτου, την ανακομιδή των λειψάνων του οποίου εόρταζε η Αγία μας Εκκλησία την ημέρα της εκδημίας του!

Sharing is caring!

shares